четвер, 13 лютого 2020 р.

Романтичні сердечка в подарунок


 Всі добре знають, що традиційним  подарунком в День Закоханих є валентинка – листівка в вигляді сердечка А чи знаєте ви, що найдавнішій відомій валентинці близько 500 років?  І що цей лист закоханої дівчини нареченому зберігається в Британській бібліотеці? А ще - чи  відомо вам, що лише на початку 1800-х років з’явилися фабрики, які стали випускати перші чорно-білі  валентинки?  А  що до цього часу їх виготовляли  вручну з кольорового паперу і фарб?
  В наш час, коли свято Валентина стало таким бажаним, почався масовий випуск романтичних листівок: гарних, кольорових, великих і маленьких, декорованих і в  форматі 3D, з гарними вітаннями і  побажаннями. Але не дивлячись на те, що, зазвичай, красиву валентинку в подарунок можна купити, талановиті учасники гуртка «Юні фантазери» вважають, що найкращими завжди є валентинки, зроблені з любов’ю своїми руками .
 Тому майже цілий місяць в дитячій бібліотеці  йшла кропітка підготовка до свята. Кожного четверга та кожну п’ятницю проводилися майстер – класи по виготовленню валентинок «Романтичні сердечка в подарунок». З великим старанням, фантазією та ентузіазмом діти взялися за створення своїх шедеврів.  Вони малювали, розфарбовували, вирізали із кольорового паперу,  клеїли, ліпили, використовували усі можливі підручні матеріали та оздоблювали різноманітними прикрасами свої вироби в вигляді сердечка, щоб ними згодом привітати своїх рідних. Дуже приємно, що кольоровий папір, картон,  олівці для виготовлення святкових валентинок дітям надала Каланчацька районна організація Товариства Червоного Хреста (голова організації Петруненко Тетяна Дмитравна). За ці чудові подарунки до Дня Валентина нашим маленьким мистецтвотворцям від іх родин  висловливаємо Товариству Червоного Хреста  велике спасибі.






  Під час роботи у бібліотеці панували  живе спілкування, усмішки, піднесений творчий настрій і позитив, а діти розповідали цікаві історії та ділилися секретом,для кого призначена та чи інша валентинка. І треба сказати,  діти проявили неабияку майстерність та фантазію.У свої роботи вони вклали частинку своєї чистої душі, всю свою любов та щирість.


Немає коментарів:

Дописати коментар