понеділок, 17 лютого 2020 р.

Школа безпеки «Всесвітня павутина сплітається навколо»


Кожного року у другий вівторок лютого у світі відзначається День безпечного Інтернету (Safer Internet Day). Цьогоріч він проходив  під гаслом “Разом для найкращого Інтернету”. Традицію відзначати Міжнародний день безпечного Інтернету започаткували в Європі у 2004 році.
  Інтернет увірвався  у наше життя дуже стрімко та кординально його змінив. Без нього ми вже не уявляємо свого існування. Можливість отримати будь-яку інформацію не виходячи з дому – зараз це не фантастика, а реальність. І все це завдяки Інтернету. Поспілкуватися з людьми в різних кінцях світу? Будь ласка! Це стало можливим завдяки Чату, Скайпу, соцмережам та іншим подібним сайтам. А ще завдяки світовій павутині можна навчатися, шукаючи за допомогою електронних пошукових систем реферати, електронні книги, енциклопедії, бібліотеки, здійснювати покупки, не витрачаючи час на походи до магазину, грати в різні цікаві ігри та ділитися з іншими своїми думками та захопленнями. Особливо всі ці можливості  Інтернету до вподоби дітям та підліткам.
  Але чи такий вже безпечний  Інтернет для підростаючого покоління? В цьому питанні вирішили розібратись  учні 5-А  класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл.кер. Капленко Н.М.), які стали учасниками  Школи безпеки «Всесвітня павутина сплітається навколо».  Зібралися школярі  в дитячій бібліотеці, щоб  навчитися розрізняти позитивні та негативні наслідки використання комп’ютера  та Інтернету, самостійно приймати правильні рішення, контролювати свої висловлювання, спілкуючись у соціальних мережах , ознайомитися  з  основними правилами безпечної поведінки в Інтернеті для дітей, розібратися з поняттями  «інтернетзалежність»  і «кібербулінг».  Але під час заходу дітей чекала неприємна несподіванка – Всесвітню Мережу Інтернет заполонили комп’ютерні  небезпечні монстри – віруси. Щоб їх подолати, дітям  потрібно було виконати нелегкі завдання та  продемонструвати знання Правил Безпечного Інтернету.


 Тільки правильні відповіді, розумні доводи, цікаві рішення різних ситуацій та несподіванок. що трапляються в віртуальному світі, могли перетворити страшних монстрів на доброзичливих смайликів. І хоча комп’ютерних монстрів було чимало, але учнів Школи Безпеки не так легко було залякати! Вони виявили чудові знання, винахідливість, кмітливість під час конкурсу « Інтернет – мій світ» та «Анонім», в інтелектуальних іграх «Плутанина» та «Безпечно – небезпечно», в інтерактивних вправах «Казка про Скріпочку» та  «Прислів’я на комп'ютерний  лад », в змаганнях «Займи позицію» та «Інтернет - світлофор». Коли всі небезпечні монстри-віруси були переможені, діти  переконалися, що Мережа Інтернет  з усміхненими смайликами  виглядає більш привабливою і безпечною. 
  Заняття в Школі безпеки  супроводжувалось цікавими і повчальними відеофільмами:  «Технології і родина»,  «Приклеєний» та «Найжахливійший тиждень в житті Петрика».  Але головне, що зрозуміли діти під час заходу, що в Всесвітній Павутині  треба бути вкрай  обережним і пам'ятати правила безпечної роботи в мережі Інтернет.


Немає коментарів:

Дописати коментар