пʼятницю, 28 лютого 2020 р.

Літературний ранок «Леся Українка. В дитячому крузі»

В творчості Лесі Українки найбільш натхненними є твори, написані для дітей. У них поетеса змальовує красу рідної природи та допитливу дітвору. Кожне її слово – бадьоре і оптимістичне - будить думку, закликає долати труднощі, формує мовні смаки маленьких українців та стимулює їх інтерес до читання.



Саме тому з нагоди  дня народження справжньої українки, великої поетеси і письменниці словами: «Дорогі діти! Зараз ми  з вами поведемо мову про чудову жінку, всім людям відому, у вінку з  барвінку нашу поетесу Лесю Українку»  в дитячій бібліотеці розпочався літературний ранок  «Леся Українка. В дитячому крузі», на якій були запрошені наші маленькі допитливі читачі, учні  3-В класу Каланчацького  ЗПЗСО №1 ( класовод Кузнецова Т.Ф).



   Під час заходу діти з цікавістю прослухали розповідь  про те, як довелось маленькій Лесі навчатись,  хто були її учителі, скільки мов вона вивчила самотужки, про те, що в чотири роки вона вже добре володіла читанням, про її творчі таланти у вишиванні, малюванні та музичній творчості. Хлопчиків та дівчаток цікавило все: коли і де Леся написала перший вірш, чому вона  взяла псевдонім Українка, як боролася з важкою недугою протягом  30 років.
  Леся Українка багато писала для дорослих, але  ніколи не забувала про малечу. Поезії для дітей вона об’єднала в  чудову збірочку  «В дитячому колі», в якому вміщено твори для дошкільнят і молодших школярів.  Якраз з цього циклу поезій для дітей маленькі читачі з задоволенням продекламували багато віршів відомої письменниці,  які найбільш їх вразили красою Лесиного слова. Кожен з виступаючих читців не тільки гарно та виразно прочитав вірш Українки, але намалював  чудову ілюстрацію за мотивами цього вірша.  Прекрасним завершенням літературного ранку став перегляд мультфільму за сюжетом казки Лесі Українки «Біда навчить».
          У бібліотеці також було оформлено книжкову виставку «Співачка зорі провідної», яка познайомила молодшого читача з творами  Лесі Українки, що виховують  в них доброту, любов до рідного краю, українського слова та життя.



Немає коментарів:

Дописати коментар