пʼятницю, 25 вересня 2020 р.

Світ чудовий, світ казковий, таємничий світ…

 Традиційно кожного року напередодні Всеукраїнського Дня бібліотек в дитячій книгозбірні відбувається справжнє свято для маленьких книголюбчиків -  «Посвята в читачі». Зазвичай, діти з нетерпінням чекають на цю урочисту подію, тому що бути читачем дитячої бібліотеки значить для них відчути себе вже більш самостійними, розумнішими та вправнішими. А ще в бібліотеці скільки книг – яскравих, різнокольорових, цікавих  та гарних! І всіх їх хочеться потримати в рученятах та погортати сторінки книжечок…


 Цього року на незвичайно цікаве дійство посвяти  «Світ чудовий, світ казковий, таємничий світ…» до бібліотеки завітали учні 2А класу Каланчацької ЗОШ  №2 (класовод Столярова  О.Л.).  Але щоб отримати звання «Читач бібліотеки для дітей», нашим малятам  довелося пройти нелегкі  випробування, які для них підготував Домовичок – Книговичок, що теж потрапив  до книгозбірні на свято. Дітям потрібно було відгадати загадки про літературних героїв, впізнати назву казки по обкладинці книжки, розповісти про свою улюблену казочку, взяти участь в іграх «Перевертнічки», «Так чи ні» та «Що любить книжка?». І з всіма  цими завданнями Домовичка – Книговичка діти справилися швидко, весело та на «відмінно»!

   Згодом малят ще раз познайомили з правилами поводження з книгою та урочисто прийняли в  дружну родину дитячої бібліотеки. На згадку про це чудове свято кожному маленькому  учаснику заходу вручили пам'ятку читача та гарну закладку для книжечки і запросили всіх приходити до дитячої бібліотеки, де їм завжди будуть раді!  

Немає коментарів:

Дописати коментар