вівторок, 13 жовтня 2020 р.

Інформаційно – розважальна програма «Від козачка – малючка до суперкозака»

 

Напередодні Свята українського козацтва та Дня захисника України, що відзначаються в нашій країні 14 жовтня,  затишна читальна зала  Каланчацької бібліотеки для дітей перетворилася на змагальний майданчик  маленьких козачат.

 На інформаційно – розважальну програму «Від козачка – малючка до суперкозака»   до бібліотеки гостинно запросили учнів 6-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (кл. кер. Попкова Ю.Ю.), щоб ще раз згадати славну історію українського народу та відчути себе нащадками славних козаків, які до безтями любили свою Батьківщину.

На початку заходу діти пізнали історію виникнення українського козацтва та легенду про українських вояків, які вважали Божу Матір своєю Заступницею, послухали розповідь про створення  Запорізької Січі, про розпорядок  життя  козаків на о. Хортиця, про маленьких хлопчиків – козачат, які  прагнули стати справжніми захисниками  рідної землі.

 Згодом  наші маленькі козачата - хлопчаки  випробували свої  сили та знання в цікавих і  патріотично – пізнавальних  конкурсах - іграх : «Козацьке ерудит – лото», «Знання  - то сила!», «Продовж прислів’я» , «Вірно – не вірно», «Заплети оселедець»,  «Козацькі побрехеньки».  Запальним та веселим виявився танець  «Козацький гопак на стільцях», які з радістю «підхопили»  і дівчатка!  Всі ці маленькі козачата 6-Б  класу можуть по праву вважати себе Суперкозаками, бо з честю витримали всі випробування.


 Наприкінці  зустрічі   всіх присутніх привітали  з прийдешніми святами та  запросили познайомитися  пізнавальною літературою, яка представлена на виставці – пошук «Козацька слава  - це пісня,  а не казка!»  та  присвячена найбільш яскравим постатям Війська Запорізького, їх державній діяльності.


 

Бібліотека вітає всіх зі святами та бажає  всім та Україні  миру, достатку та процвітання! Нехай щастить кожного дня та завжди!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар