понеділок, 15 березня 2021 р.

Літературне розслідування бібліоагенцією "3Д: Детективний Детектив Діє"

І знову в дитячій бібліотеці  протягом  дня  «працювало» детективне агентство «СЛІД» (союз літературних інтелектуальних детективів), тому що  детективный  жанр вже давно завоював прихильність серед наших читачів. яким би цей детектив не був — фантастичним, психологічним, іронічним, гумористичним чи шпигунським.
В детективному жанрі все: таємниця, інтрига та несподіваний фінал. Автори змагаються за читацьку увагу, вигадують все складніші загадки, таємниці, історії, сплітають долі та майстерно крок за кроком розкривають сюжет. Детектив – це література плюс гра. І ця  гра полягає саме в тому, що навіть отримавши усі докази та ключі, читач завжди залишається на крок позаду.Хвилювання під час читання детективної історії можливо порівняти зі спортивним азартом: чим динамічніший сюжет та сильніша напруга, тим скоріше хочеться дізнатися, що буде далі. І хоча в цьому році 20 квітня детективному жанру виповнюється 180 років, він  залишається одним з найпопулярніших  серед літературних творів. Без детективів людині просто нецікаво жити. А ще детективи  читати корисно! Вони, по перше, вчать думати, по – друге, вчать  концентрувати увагу і по – третє, розширюють кругозір.
    Спробувати свої  сили та покликання в  розплутуванні детективних історій  в нашому бібліагенстві «СЛІД»  мали можливість учні 7- А класу Каланчацького ЗПЗСО №1 та вчитель зарубіжної літератури Новак Ірина Миколаївна. Всі вони намагалися стати  слідчими  розшукового відділку  «3Д: Детективний Детектив Діє» , отримавши  запрошення на літературне розслідування від самого Шерлока Холмса, якому вкрай були потрібні помічники. А чому саме  вони?  Та тому що всі наші юні «детективи» мають такі якості як проникливість, розум, спритність, кмітливість, хитрість,  вони  володіють методом дедукції  та логічно мислять.
  Для того, щоб Шерлок Холмс переконався, що це дійсно так, «літературні інтелектуальні детективи» влаштували для  дітей  справжні хитромудрі  випробування . Їх чекали: «Перевірка пам'яті від  детектива Нишпорки»,  «Казковий розшук», «Майстерня перевтілення лейтенанта Коломбо».  «Школа шифрування комісара Мегре», «Уроки  тренування інтелекту міс Марпл». «Рішення логічних задач доктора Ватсона»,  «Детективний батл на уважність».
  Бажаючи докопатися до істини, юні детективи  висували свої неймовірні версії, збирали докази, стежили за підозрюваними, потрапляючи в захоплюючі, а часом і комічні ситуації.  Школярі під час всього заходу проявляючи свою кмітливість ерудицію, вміння нестандартно мислити. спостережливість і винахідливість, а саме ці якості відрізняють справжнього детектива,   із легкістю  були прийняті до  розшукового відділку  «3Д» детективного агентства «СЛІД» нашої бібліотеки.
 
 Дітей  запросили також на перегляд літератури  книжкової виставки  «Під грифом «Цілком таємно» , що знайомила з детективними книжками: класичними, гумористичними, логічними та дитячими з порадою  продовжувати удосконалювати свої детективні здібності якості, 
  Запрошуємо і вас, любі читачі, до бібліотеки зануритися в незвичайно цікавий світ книг детективного жанру! Чекаємо на вас!
 

Немає коментарів:

Дописати коментар