четвер, 18 березня 2021 р.

Літературно – природознавча дзига «Блакитна казка або про що нам розповів пролісок»

 Довкілле наше неповторне,

Довкілля наше чарівне.

То сонечко тебе пригорне,

То злегка вітерець дихне.

        (Н. Красоткіна)

  Весна по тихесеньку  вступає в свої володіння. Пригріло перше весняне сонечко і  з'явилися перші тендітні первоцвіти. Вони, немов символ пробудження природи від довгого  зимового сну перетворюють нашу Землю на яскравий килим. Та такий гарний, що здається,  наче сама весна нам посміхається й ховається за обрієм. Чи не диво це! Як радісно помилуватися неповторною красою природи — первоцвітами! Перші ніжні, білі й тендітні, чарівні й неповторні... Але такі вразливі…

  З метою вивчення навколишнього світу; заохочування до збереження первоцвітів та виховання у маленьких читачів любові  до природи рідного краю  до дитячої бібліотеки  запросили учасників клубу «Чомучка» -  учнів 4-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1 (класовод Котляр В.О). на  літературно – природознавчу  дзигу «Блакитна казка або про що нам розповів пролісок».   Для наших допитливих читайликів  бібліотекарі  підготували  чарівну квіткову галявину . І яких тільки  першоцвітів не виросло на ній! Крокуси, тюльпани, підсніжники, нарциси, проліски… 


Кожна квітка  вражала  своєю красою, але від кожного першоцвіту  для наших гостей було своє  нелегке завдання або  випробування. Тюльпан приготував для діточок інтерактивну гру «Віртуальний букет», а фіалка  - «Відеозагадки весняного лісу». «Корзинка  народної мудрості» з прислів’ями  чекала  наших гостей від підсніжника, крокуси  вимагали погратися з ними  в «Весняний ланцюжок». 

Цікавим виявилося завдання «Літературно- квітковий калейдоскоп» від нарцисів.  Приємною несподіванкою та нагородою за знання природи та першоцвітів був показ фрагменту мультфільму «Дванадцять місяців» за твором С.Маршака.  А  хто першим  та наступним з першоцвітів поставить запитання, вирішувала  літературно – природознавча дзиґа. Було цікаво, пізнавально. Дітям розповіли багато нового  та корисного про весняні квіточки та наголосили, що  усі першоцвіти дуже милі й гарні, але потребують до себе бережливого ставлення , що  майже усі види первоцвітів занесені до Червоної книги.

 І саме від нас самих залежить, чи будуть навесні квітнути першоцвіти  та радувати своїми кольоровими промінчиками все навколо.

Немає коментарів:

Дописати коментар