пʼятницю, 26 листопада 2021 р.

Не згасла свіча болю...


То був страшний, навми
сний злочин,
Такого ще земля не знала!
Закрили Україні очі,
І душу міцно зав'язали…
 
Щороку в четверту суботу листопада світ відзначає День пам'яті жертв Голодомору 1932 -1933 років.  Цей день пам'яті -  унікальна нагода всім: дітям, батькам, політикам,…замислитися над цією трагедією, над ґеноцидом українського народу.



А  пам'ятати про штучний Голодомор 1932-33 років  потрібно, щоб ніколи й ніде  не було такого жахіття. І хоча дітям і молоді розповідати про тисячі невинних жертв Голодомору дуже важко, їм треба про це говорити!  Потрібно для того, щоб вони усвідомили, що це була велика трагедія для українського народу, щоб свідомо та переконливо пом'янули пам'ять невинних жертв штучного Голодомору. Потрібно для того,   щоб  теперішнє молоде покоління  дбайливо ставилося до кожного шматочка хліба, що кожного дня вони бачать на своїх столах і про який так мріями тисячі українців ті страшні голодні роки.




 До  Дня пам`яті жертв Голодомору  Каланчацькою бібліотекою для дітей  підготовлено сюжетну виставку   «Не згасла свіча болю...», яка розповідає про  жахливі факти Голодоморів в Україні. 
На виставці також представлені документальні книги та статті, спогади свідків тих  подій,  добірка публікацій  газети «Слава праці» минулих років про ті «голодні» події в нашій місцевості, позповіді  про великі духовні втрати, які цифрами не зміряти, літературні твори для дітей про жагу до життя очевидців тих часів.
Разом з читачами книгозбірні бібліотекарі запалили свічку пам`яті  як спомин про тих, кого сьогодні немає серед нас. Тому що тільки пам`ятаючи минуле, ми можемо творити сьогодення іта мріяти про майбутнє. Не забуваємо про це ніколи!
Запрошуємо всіх до дитячої бібліотеки  ознайомитися з матеріалами виставки про Голодомор в Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар