суботу, 25 грудня 2021 р.

Феєрія кольорових ниток, кумедних мордочек і дитячої фантазії.

 У Каланчацькій бібліотеці для дітей 24 грудня відкрилася незвичайно  затишна виставка, на якій  зібралися дивовижні, кумедні, чарівні іграшки. І не просто іграшки, а в'язані! Автор цих чудових, теплих та кольорових експонатів – Катерина Демиденко, учениця 8-Б класу Каланчацького ЗПЗСО №1, яка у вільний від навчання час – творить в'язане диво.
На відкриття виставки завітали рідні, однокласники Катерини , класний керівник Валуєва Н.В.




 
Т
ри роки тому дівчинка побачила в інтернеті в'язану іграшку, з'явилося бажання мати таку ж, а так як ніхто в родині не вмів в'язати, маленька майбутня майстриня спробувала створити іграшку особисто. Сподобалось. Вийшло.  Згодом стало улюбленим заняттям.



  Те, що створено талановитою дівчинкою – прекрасно! Справжня феєрія з яскравих кольорових ниток, кумедних мордочок і звичайно ж з дитячої фантазії. Ці дивовижні в'язані іграшки виконані в японській техніці амігурумі  ( це в'язання іграшки гачком по колу, без швів, всі деталі виробу виконуються окремо, а потім з'єднуються між собою).   
Кожна іграшка виконана з душею, від експонатів не відірвати погляд, хочеться розглянути кожного персонажа, який оселився на експозиції. Дивлячись на ці чарівні в'язані створіння, мимоволі згадуються улюблені дитячі іграшки та ті емоції та почуття, що вони дарували нам у дитинстві.



Дівчинка шукає в інтернеті схеми своїх майбутніх задумів, добавляє щось своє і творить. За словами  матусі Наталії Олександрівни, донечка займається цим  приємним для її  заняттям –хобі  зазвичай ввечері чи навіть вночі.  А матуся для Катеринки  – це  матеріальний спонсор ( бо це хобі не з дешевих), це головний критик та натхненник, це перший  поціновувач її виробів. Має дівчинка і нагороди. У серпні цього року юна в'язальниця  здобула І премію Міжнародного конкурсу – фестивалю "Україна єднає світ".Її талант побачили, її високо оцінили. Це заслужено! Попереду нові роботи, нові творчі конкурси і звичайно ж,перемоги.
А поки що  дитяча бібліотека ласкаво запрошує всіх на першу персональну виставку в’язаних чудес Катерини Демиденко. Іграшки  чекають на зустріч з вами, нашими дорогими читачами!
Помилуватися всім цим в'язаним дивом можна в залі молодшого відділу бібліотеки  до 6 січня 2022 року. Чекаємо на Вас!

Немає коментарів:

Дописати коментар